Zoals al in Deze Zomer aangegeven.

Ook Klaus U. Hilsbecher is vanaf 2018 bekend op de Hulenhof.

Hij was erg onder de indruk van de brand in de Notre-Dame in Parijs vorig jaar.
Gelukkig zijn de beroemde glas-in-loodramen van de Kathedraal gespaard gebleven.
Klaus heeft zich laten inspireren door deze ramen. Hij probeert door de vijf ronde glasobjecten die hij dit jaar voor de tuin heeft gemaakt zó op te stellen dat ze van verschillende kanten in één opslag te zien zijn. Op deze manier probeert hij een binnenruimte te creëeren van waaruit het licht door de ramen naar binnen valt om zo de sfeer van de kathedraal te suggereren. Nu de zon nog die meewerkt om deze bijzondere sfeer te ervaren. Klaus heeft aangegeven dat 15 % van de opbrengst bij verkoop gedoneerd wordt aan de stichting, die in het leven is geroepen voor de reconstructie van de Notre Dame.

Naast deze door Klaus Hilsbecher genoemde Radfenster een bijzonder ‘Memorial Notre Dame.’.Een plezier voor het oog zelfs wanneer de zon niet schijnt. Het zijn ca. 200 uitgeknipte glazen cirkels, met glaspoeder ingesmeerd en ingebrand waardoor de meeste een blauwachtige kleur hebben gekregen. Alle tweehonderd zijn dubbel op elkaar gesmolten in de oven en per stuk met koperdraad verbonden in het rechthoekige frame. Een mooie verbeelding van een modern glas-in-loodraam.

Langs de rand van het bos staan een paar speelse Totems waarin op een gelijke manier glas is verwerkt en in de galerie een paar schitterende glazen objecten uit de serie  Dürer’s Conchoid. 

Klaus U. Hilsbecher. Geboren in 1949 in Wuppertal

1969-1971 Studie binnenhuisarchitectuur/grafisch design Wuppertal
1971-1974 Muziekstudie aan de Hogeschool voor Muziek Rheinland
2007 -workshop Ajeto Glas, Lindava, Tjechië.
2011- workshop Glashütte Gernheim
2014 -workshop Murano Venetie.
2015- Artist in Residence Cité International des Arts, Parijs.

In dienst van een esthetisch concept dat steeds onder dezelfde voorwaarden uitgaat van een universele vorm, om zich daarna in uiteenlopende richtingen te ontwikkelen zoals een muzikale improvisatie van een bepaalde melodie ook telkens weer nieuw is.