Dit jaar een opmerkelijk seizoen.

Een aantal van onze vaste kunstenaars stellen hun werk in de galerie ten toon in de vorm van installaties. 

Cor Litjens vooral bekend van zijn architectonisch werk van staal en brons, waarvan we er ook nu weer een aantal in de tuin exposeren  vertaalt dit werk ook al een aantal jaren naar fijnzinnige tekeningen op hout. Zo wel groot als klein. Elk jaar hebben we van het kleine werk er wel een paar van in huis. Met grote belangstelling bekeken. Dit jaar mogen we er in de vorm van een installatie 60 laten zien en te koop aanbieden. Een prachtig spel van architectonische lijnen en vormen, waarop je niet uitgekeken raakt. 

Ellen Rijsdorp, we schreven het al op haar pagina, heeft onlangs met een wandinstallatie tijdens een tentoonstelling in Duitsland een eerste prijs gewonnen. Op de rechterwand bij binnenkomen in de galerie heeft Ellen een gelijksoortige wandinstallatie gemaakt. Omdat elk onderdeeltje van deze installatie te koop is zal deze installatie gedurende de tentoonstelling bij elke verkoop weer veranderen. 

Het project myGallery is in eerste instantie geen installatie maar je zou het wel degelijk zo kunnen noemen. Vijf kunstenaars oorspronkelijk van werkplaats K uit Kerkrade waarvan er een aantal al vanaf het begin bij ons exposeren, Maria Stams, Sabine Jacobs, Uli Freude, Josė Fijnaut en dit jaar voor het eerst Hub Pasmans exposeren via een concept van Hub niet alleen met eigen groot werk maar ook met kunstwerkjes ‘op schaal’ in kleine 3-D en 2-D opstellingen van galerie-maquettes. De maquettes zijn uitgevoerd in drie variaties. Twee staand en een als wandobject. Afhankelijk van de uitvoering kunnen er een aantal van  de kunstwerkjes in worden geëxposeerd, dus naar eigen inzicht samen te stellen galerietjes. Deze werkjes worden in samenhang met deze galerietjes maar ook los aangeboden. Zo kan de koper zijn eigen tentoonstelling samenstellen. We nodigen u uit samen met een van ons het concept eens uit te proberen.

 

Met Sabine Jacobs hebben we afgesproken dat we na het zomer seizoen een solo-tentoonstelling zullen organiseren. Dat zal zijn van 1 september t/m 16 oktober. Op de achterwand van de galerie laat Sabine nu een prachtige groot plastiek zien van de voor de meeste van onze vaste bezoekers bekende techniek van papier en ijzerdraad. Tijdens de solo-tentoonstelling zal Sabine naast deze plastieken (groot en klein) ook nieuwe vormen van ijzerdraad, schilderijen en tekeningen laten zien. We kijken er naar uit.

Last but not least in onze tuingalerie weliswaar geen installatie maar een gezamenlijk project van twee bekende schilderessen. Naast het eigen werk maken beide kunstenaars zo heel af en toe onder de naam Robbie Lee Buck gezamenlijk kleine schilderijtjes die altijd over de natuur gaan. De een schildert de achtergrond de ander de voorgrond. Deze keer is het hoofdthema kleine paddestoelen en schimmels die zo belangrijk zijn voor de recycling in de natuur. Bijzondere, unieke en zeldzame kleinoden.