Albert Kramer ( Rotterdam 1954)

Na de Rotterdamse kunstacademie  in 1986 vestigde Albert Kramer zich als zelfstandig kunstenaar. heb ik mij gevestigd als zelfstandig kunstenaar en maak beelden, speelkunst, tekeningen en muurschilderingen. Dit doe ik als vrij kunstenaar of in opdracht, waarbij de ‘opdrachtgever’ soms een actieve rol speelt in het ontwerp- en realisatieproces.

Hij is gefascineerd door de mens in relatie tot de dierenwereld;

“Voor mij maken mensen daar deel uit van en vice versa. Mensen krijgen vaak dierlijke eigenschappen en dieren zeer menselijke trekjes. Soms maak ik van gebruiksvoorwerpen organische vormen die aan mensen of dieren doen denken.

Elke vorm ontstaat uit een spel met drie golvende vlakken die elkaar snijden in drie krommende lijnen. Elke vorm lijkt geabstraheerd, maar is een realistische weergave van mijn filosofie. Mijn voorkeur gaat uit naar mensen, dieren en op levende wezens lijkende voorwerpen, die voortdurend in beweging zijn. Elementen, zoals kleur, zijn uiterlijkheden die inwisselbaar zijn en die per ‘individu’ verschillen. Vandaar dat mijn beelden vaak kleurrijk zijn. Behalve als kunstobject zijn ze als blikvanger en als speelobject te gebruiken.”