Katja Schellekens volgde haar opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem, het huidige Artez, en studeerde in 1979 af met als specialisatie modeillustratie.
Sinds haar afstuderen is zij werkzaam geweest als illustrator voor o.a Het Stijlinstituut,  Preview, Options, Mart Visser, Haeser en Commandeur, Promostyl, NewStyle magazine en Textilia, tegenwoordig illustreert ze vooral voor educatieve kinderboeken.
De laatste jaren is zij beeldend kunstenaar. Zij maakt schilderijen in series voor exposities, en schilderijen in opdracht voor particulieren en bedrijven, o.a voor  Hotel Seven-one-seven, Hans Appenzeller en Kasteel Bolenstein. Inmiddels heeft zij ook de kramiek ontdekt.
Vorig jaar exposeerde katja op de Hulenhof met een aantal verfijnde bloemenschilderijtjes. Op een gelijke verfijnde manier bakt zij gelijksoortige afbeeldingen in diverse kleisoorten. Haar keramische bloemen zijn onderhand wereldvermaard aan het worden. Katja maakt ze nog zolang ze zin heeft. Dus wees erbij voordat het te laat is.