Cor Litjens (1956) volgde de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid in Nijmegen. Exposities waren eerder te zien verspreid in heel Nederland en in het buitenland (Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Italië en USA).
Karakteristiek voor het werk is het gebruik van elementen en vormen uit de landschappelijke natuur en de monumentale architectuur.
De beelden lijken op bouwwerken en delen daarvan. Van brons of staal maakt hij vloeren, wanden, kamers en gangen, waarin raam- en deuropeningen de verbinding vormen tussen ruimtes. Karakteristiek in het werk is dat de beelden vaak in groepen worden samen geplaatst. Het geheel voegt een extra beeldende laag toe aan de individuele objecten.
De afgelopen jaren werkte Cor aan een serie huis-vormige sculpturen. De iconische huisvormen worden bij elkaar geplaatst op stalen kolommen van verschillende hoogte. Daardoor ontstaat een dorpslandschap.
De huizen zijn zeer divers van structuur. Van een heel glad gepolijst oppervlak tot een huid van grote stekelige uitstulpingen. Grote of kleinere gaten, schilderachtige structuren en opengewerkte in brons gegoten weefsels. Hij speelt ook met perspectivische vervorming en bijzondere maatvoering. De beelden laten zich interpreteren als bouwwerken uit de plattelandse omgeving.