Vanaf 17 mei opent galerie/beeldentuin de Hulenhof in de prachtige omgeving van buurtschap de Heidehoek in de gemeente Bronckhorst in de Achterhoek.

Nadat de beeldentuin van Els en Jan Stevens, de Stegge in Winterswijk vorig jaar sloot, werd bij ons als vaste klanten  van de tuin, langzaam het idee geboren het concept voort te zetten. Niet ver van Winterswijk. In Zelhem in en rondom onze verbouwde T-boerderij. Jaren geleden maakten we de deel geschikt voor het houden van o.a. exposities voor en van bevriende kunstenaars. Ook in de tuin rondom de boerderij ontstonden in de loop der tijd plekjes waar beelden van o.a. De Stegge een plaats vonden. Dit alles heeft op een bijna organische manier geleid tot een infrastructuur die nu plaats biedt voor de Hulenhof. 

Kunst is nooit eenduidig en wordt gemaakt door een grote verscheidenheid aan kunstenaars. Met ieder zijn of haar eigen inzicht en voorkeuren voor vorm, materiaal en techniek. Figuratief of abstract, klassiek of vernieuwend. Onze voorkeur is divers maar niet vrijblijvend. Onze weg zullen we daarin nog moeten vinden. Maar juist het spel tussen bovengenoemde factoren onderling kan kunst voor iedereen interessant maken. 

Daarom willen we openstaan voor nieuwkomers in de wereld van de Beeldende Kunst maar ook voor diegenen die hun weg daarin al gevonden hebben. Voor grote en kleine beurzen. Voor kunstenaars en publiek die deze combinatie aandurven.  

 

De Hulenhof

Jean Pierre Pasma/Peter Ringens