We zijn met recht trots op het feit dat Sabine Jacobs  deze zomer een solo-tentoonstelling heeft op de Hulenhof. 

Het diepste wezen van Sabine Jacobs is door te dringen tot in de kleinste formules van de natuur. 

Een erg leuk en aan te raden gesprek waarin Sabine vertelt over de motieven van haar werk is te vinden op YouTube in een uitzending van de lokale nieuwsrubriek uit Gulpen: De Gulle Pen. 

Juist de onbevangen vragen van de interviewer verleiden haar tot diepere inzichten over haar werk. In het Duits weliswaar maar goed te volgen.

https://www.degullepen.com/kunst/sabine-jacobs-kunstenaar/

Sabine doet al vanaf het begin mee op de Hulenhof. Een bijzonder jaar met haar was 2020 waarin Sabine voor ons in de tuin een installatie maakte. Op een bijna organische manier wist ze de bast van onze oude kers te verbinden met zijn directe omgeving middels een bijna tijdloos en ragfijn samenspel van draad, ijzerdraad en papier. Zoals al haar driedimensionale objecten bestond deze installatie uit ijzerdraad en papier gevormde oer-organismen. In zijn boek “ Het verborgen leven” van boswachter Peter Wohlleben  beschrijft hij een theorie over bomen die steeds meer wetenschappelijke erkenning vindt, namelijk dat bomen met elkaar samenwerken en dat ze met elkaar communiceren. Daarbij werken de wortels samen via schimmeldraden. Bomen, zo omschrijft hij het, leven in een symbiose met schimmeldraden. Als waren het bovengrondse schimmeldraden communiceerde Sabine met onze oude kers doormiddel van de wonderlijke antennes van draad en papier. Een bijzonder schouwspel, dat zich gedurende de expositie steeds anders zou gaan verhouden tot zijn directe levende natuurlijke omgeving. 

zie foto’s

Naast haar plastieken, en andere fijnzinnige objecten van ijzerdraad tonen we ook een aantal van haar prachtige grotendeels op intuïtie geschilderde oervormen op doek die de aanschouwer meenemen in een zoektocht naar kleur, betekenis en oorsprong van de natuurlijke beweging. 

een link naar de website van Sabine: www.jacobs-sabine.de

Expositie Sabine Jacobs  van donderdag 1 september tot en met zondag 2 oktober 2022

geopend van do t/m zo van 13.00-18.00.

Gedurende het openingsweekend van donderdag 1 september t/m zondag 4 september bent u van harte welkom om een glaasje mee te drinken.