De vogelhuisjes van Joop van Ulden zijn onderhand legendarisch aan het worden. Geen Beeldentuin zonder de huisjes van Joop. En dat is ook niet zo gek, want de huisjes zijn voor een leuke prijs een leuk kado. Daarnaast worden ze ook nog eens graag bewoond. 

Joop is al sinds 1970 werkzaam als keramist. Hij heeft veel meer gemaakt dan alleen vogelhuisjes, zie zijn website; www.joopvanulden.nl (voor Joop maken we wat reclame betreft voor de eigen toko een uitzondering) maar na zijn open hart operatie in 2015 heeft hij zich nog alleen toegelegd op het maken van de huisjes. Het aantal gaat zo langzamerhand naar de 2000. Joop is autodidact maar, zo zegt hij het zelf;  “Voor spelen in de zandbak heb je geen opleiding nodig.” 

De huisjes zijn steengoed gebakken en dus winterhard.Een aantal hebben aan de achterkant een opening om ze schoon te maken en kunnen opgehangen worden tegen een vlak oppervlak zoals een muur of schutting.Andere hebben een losse bodem die op een paal geschroefd kan worden zodat ze vrij in de tuin geplaatst kunnen worden.