De lente trekt zich van geen oorlog aan. En gelukkig maar. Crocussen, narcissen en tulpen gingen gewoon hun eigen gang. De blauwe druifjes baanden zich tussen het gras omhoog naar het licht. Na weken van somber en regen nu zon. Vogels laten geducht van zich horen, de fruitbomen staan voller in bloei dan ooit en de wind waait zoals het hem uitkomt. Of het een vruchtbaar seizoen zal worden dit jaar op de Hulenhof? De toekomst laat zich minder raden dan ooit. 

Aan onze kunstenaars zal het niet liggen. Dank zij hen gaan we al weer ons vijfde jaar in. En elk jaar weten steeds meer kunstliefhebbers de Hulenhof te vinden. Naast veel van onze vaste exposanten verwelkomen we ook dit jaar een aantal nieuwe kunstenaars in de verschillende technieken: Han Lammers met zijn ‘Magische Vergelijkingen’ van zink. Marc Deeleman met zijn veelal op de natuur geïnspireerde beelden van cortenstaal.
Op veler verzoek sieraden. Daar waar beeldhouwen en design elkaar ontmoeten is al jaren de inspiratiebron van Marjorie Jacobs. In haar sieraden maakt ze gebruik van hout, stof, metaal papier en rubber.
Klei, keramiek blijft een materiaal dat veel kunstenaars noopt tot expressie. Dit jaar verwelkomen we o.a. de ‘zachtaardige’ kiezelvormen van Renske van Driel. De fantasierijke boomhutten van Jaqueline Tijssen, de op de natuur geïnspireerde subtiele objecten van Lisa Biris en de knoppen en zaden van Carla Wink.
Van de driedimensionale landschapjes van hout en steen en de fijnzinnige fantasiefiguurtjes van bij elkaar verzamelde kleinmaterialen gemaakt door Hanneke Vleugel kun je niet anders dan vrolijk worden. En dan hebben we het in dit opzicht nog niet eens over de draadplastieken van Bert Hoekstra gehad.