Nieuwe Akademie Utrecht (2011-2016)

Mirjam Kruisselbrink zelf over haar werk;

“Ik maakmijn sculpturen van textiel in verschillende kleuren en dessins, met touw, wol, knopen, kralen, vilt, plastic en tape. Handmatig en met veel geduld en concentratie zet ik mijn werken met de festonsteek in elkaar. Belangrijk vind ik de verrassende details zoals de ontelbare knobbeltjes van wol, een clustering van glinsterende kraaltjes, een hengsel van een plastic tas, gekleurde steentjes of een ‘vergeten’ ventiel.

Een zelf geconstrueerde of gevonden drager bekleed ik met verschillende contrasterende materialen. De vorm of constructie van deze drager kan het begin zijn van een beeld. Soms ook is het startpunt een bepaalde stof of ander materiaal dat mij intrigeert. Door het aanbrengen van details en het gebruik van verschillende soorten materialen met ieder weer andere eigenschappen, ontwikkelt het werk in een bepaalde richting en ontstaat er een compositie.

De in grootte variërende sculpturen zijn kleurrijk en fris, maar ook grillig, humoristisch, wonderlijk en een enkele keer over the top. Ze roepen soms associaties op met organismen, organen of absurde wezens, maar kunnen je ook in een heel andere richting doen denken. Ze roepen verwondering op en spreken tot je verbeelding.”

Dit jaar doet Mirjam mee aan de Textielbiënnale in museum Rijswijk.