CAIRN: een cairn of steenmannetje is een door de mens gebouwde stapel stenen, bedoeld als markering van een pad of gebeurtenis. Ze komen meestal voor in onherbergzame gebieden, zoals Schotland of Noorwegen.

Mijn Cairn is gebouwd uit zowel door mensen gemaakte objecten (banden, stofzuiger, noodvuurpijl etc) als natuurlijke vormen (rotsen, takken). Die twee raken tenslotte overal ter wereld steeds meer vermengd, tegenwoordig. De voorwerpen zijn afzonderlijk gebakken uit klei in houtovens in Denemarken (Guldagergaard) en Estland (Kohila). De kleur en het glazuur zijn op natuurlijke wijze ontstaan bij het bakproces, uit een verbinding van houtas en de veldspaat in de klei. 

BOOMBIJOUX: de boomsieraden zijn bedoeld om de aandacht te vestigen op de schoonheid van de boom die het draagt – net zoals dat bij mensen hoort te zijn. De objecten zijn gemaakt uit geglazuurde keramiek en een assemblage van bronzen en messing elementen. Ze zijn winterhard en een deel ervan is voorheen ook geëxposeerd  op buitenplaatsen als Land en Beeld (Heukelum), Kasteel Ravesteyn (Heenvliet), Chateau Drulon (Saint-Amand-Mortrond, Frankrijk) en Huis Millen (bij Sittard).